Follow us on Facebook and Twitter!

database connection error
#1
Big Grin 
Hi - am brandnew here :-) hope to get help ...

problem: after having created a new database I tried to run the installer-script (commentics), but 
there is always a database connection error: "No such file or directory (2002) - althought the name  and username etc. is correctly entered ... ??


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#2
Hi try putting 127.0.0.1 instead of localhost
Have you completed the interview?
Reply
#3
(01-Jul-2018, 01:05 PM)Steven Wrote: Hi try putting 127.0.0.1 instead of localhost

Thank you for helping, Steven!
Access now succeeded - but some failures ... where getting/activating this "Mcrypt extension" - and the "session for the admin panel" ????  think am swamped :-( 


(Il will do the interview later, sure)


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#4
(01-Jul-2018, 01:30 PM)HGsunday Wrote:
(01-Jul-2018, 01:05 PM)Steven Wrote: Hi try putting 127.0.0.1 instead of localhost

Thank you for helping, Steven!
Access now succeeded - but some failures ... where getting/activating this "Mcrypt extension" - and the "session for the admin panel" ????  think am swamped :-( 


(Il will do the interview later, sure)

ok, the session is now available (forgot to paste the code) ... but this strange Mscypt-extension is still missing ...


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#5
You can ignore that for now by clicking the Continue button.

If you want to use the question captcha, you'll just need to replace the contents of the file /system/library/encryption.php with the code below:

https://raw.githubusercontent.com/commen...yption.php
Have you completed the interview?
Reply
#6
(01-Jul-2018, 01:30 PM)HGsunday Wrote:
(01-Jul-2018, 01:05 PM)Steven Wrote: Hi try putting 127.0.0.1 instead of localhost

Thank you for helping, Steven!
Access now succeeded - but some failures ... where getting/activating this "Mcrypt extension" - and the "session for the admin panel" ????  think am swamped :-( 


(Il will do the interview later, sure)

OMG - it getting complicated ...
How can I DELETe the installation in the commentics admin panel resp. re-install the programm?  I guess I entered a wrong path (website address should direct to the "comments" folder, isn'r it? I just put in the basic address www.me.e)
Reply
#7
(01-Jul-2018, 02:35 PM)HGsunday Wrote:
(01-Jul-2018, 01:30 PM)HGsunday Wrote:
(01-Jul-2018, 01:05 PM)Steven Wrote: Hi try putting 127.0.0.1 instead of localhost

Thank you for helping, Steven!
Access now succeeded - but some failures ... where getting/activating this "Mcrypt extension" - and the "session for the admin panel" ????  think am swamped :-( 


(Il will do the interview later, sure)

OMG - it getting complicated ...
How can I DELETe the installation in the commentics admin panel resp. re-install the programm?  I guess I entered a wrong path (website address should direct to the "comments" folder, isn'r it? I just put in the basic address www.me.e)

LAST ATTEMPT for help ....
I de-installed an re-installed the program - database connection runs - all seems to be ok - BUT if I call up the website there is "chaso" and this: 

Fatal error: require(): Failed opening required ....
Reply
#8
You've only provided part of the error message but I assume it's from the integration code.

If so, you need to make sure the path is correctly pointing to the /frontend/index.php file.

On the line directly before the require() line, add this:

PHP Code:
var_dump($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $cmtx_folder 'frontend/index.php'); 

That will show you the path that it's trying to use to locate the /frontend/index.php file. Hopefully you'll then know where it's going wrong.
Have you completed the interview?
Reply
#9
Information 
(01-Jul-2018, 08:53 PM)Steven Wrote: You've only provided part of the error message but I assume it's from the integration code.

If so, you need to make sure the path is correctly pointing to the /frontend/index.php file.

On the line directly before the require() line, add this:

PHP Code:
var_dump($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $cmtx_folder 'frontend/index.php'); 

That will show you the path that it's trying to use to locate the /frontend/index.php file. Hopefully you'll then know where it's going wrong.

thank you very very much Steven for your patience ... 
I added your line:

<?php
$cmtx_identifier = '1';
$cmtx_reference  = 'Page One';
$cmtx_folder     = '/upload/';
var_dump($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $cmtx_folder . 'frontend/index.php'); 
require($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $cmtx_folder . 'frontend/index.php');
?>

But this alert appears:

string(26) "/upload/frontend/index.php" Warning: require(/upload/frontend/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /Volumes/backup/WEBSITES/016 Heiner Grenzland website ALLE+Panseron/www.heinergrenzland.de/hg-blog/TacoHTMLEditTemp_000026.php on line 305 Fatal error: require(): Failed opening required '/upload/frontend/index.php' (include_path='.:') in /Volumes/backup/WEBSITES/016 Heiner Grenzland website ALLE+Panseron/www.heinergrenzland.de/hg-blog/TacoHTMLEditTemp_000026.php on line 305

here the comments-folder (and his sub-foldes) on the webspace 
(attachment 2)

I am clueless ....


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#10
Okay so firstly, as you've renamed the /upload/ folder to /comments/, you'll need to change this:

PHP Code:
$cmtx_folder '/upload/'

To this:

PHP Code:
$cmtx_folder '/comments/'

Also you're meant to install Commentics in the root of your website but it looks like you've installed it in your /hg-blog/ folder. It might be okay though so just ignore that for now.

For some reason $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] appears to be empty on your server. Try changing the require() line to this:

PHP Code:
require('/Volumes/backup/WEBSITES/016 Heiner Grenzland website ALLE+Panseron/www.heinergrenzland.de/hg-blog' $cmtx_folder 'frontend/index.php'); 
Have you completed the interview?
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  error on website/install herzeleid77 2 370 12-Nov-2018, 01:48 PM
Last Post: Steven
  Installation to existing database not working ogrfnkl 10 2,090 06-Feb-2018, 03:57 PM
Last Post: ogrfnkl
  Install to existing database Boris 2 917 22-Sep-2017, 10:24 PM
Last Post: Boris
Exclamation PHP error when install Catchamouse 1 800 14-Apr-2017, 12:56 PM
Last Post: Steven
  Admin 500 Internal Server Error hentes 3 1,359 06-Nov-2016, 02:36 PM
Last Post: hentes
  Installation database connection problem ppiper 3 1,666 31-Mar-2016, 10:42 PM
Last Post: Steven
Photo database connection error bombdsign 12 4,356 24-Jan-2016, 09:24 PM
Last Post: Steven
  database connection error adb34 2 1,276 22-Sep-2015, 04:29 PM
Last Post: adb34
  Sorry, there is a database connection problem. hammer 10 6,133 27-Aug-2015, 07:49 PM
Last Post: Steven
  Unable to select database Tommiiee 0 1,233 20-Apr-2014, 08:57 PM
Last Post: Tommiiee

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)